Corporate Events

Evenimentele corporatise (team building) organizate de societatea noastra au ca scop imbinarea aptitudinilor si cunostintelor obtinute in cadrul cursurilor de management, vanzari, comunicare, resurse umane si multe altele cu activitatiile desfasurate in aer liber avand ca scop principal imbunatatirea spiritului de echipa, dezvoltarea puterii de concentrare, a competitivitatii, perspicacitatii si nu in ultimul rand a dezvoltarii individuale atat in sens profesional cat si personal.

Cursurile profesionale cat si activitatile in aer liber pot fi efectuate si separat, insa cele mai bune rezultate de dezvoltare personala si de grup sunt obtinute daca cele doua arii sunt reunite sub forma unui program comun ce face alternanta intre componenta educationala (profesionala) si cea practica (miscare in aer liber).

In cele de mai jos sunt explicate principalele categorii de cursuri si activitati intreprinse de Royal Compass. Aceste programe nu sunt exhaustive, avand posibilitatea realizarii unui program de cursuri si activitati particularizat pe cerintele fiecarui client in parte.

Cursuri si Activitati Profesionale (Indoor)

Vanzari

Cursul de imbunatatire a vanzarilor se bazeaza pe o strategie pe patru axe:

 • 1. Analiza clientului si a procesului de vanzari utilizat;
 • 2. Analiza posibilelor blocaje;
 • 3. Creatie, dezvoltare si implementare de solutii;
 • 4. Evaluarea rezultatelor.

Conduse de consultanti cu experienta in vanzari in multe industrii procesul de audit al echipei de consultanti evalueaza eficienta  vanzarilor in diferite insaintegrate procese ale productivitatii vanzarilor:

 • Strategie – modul in care se construieste relatia cu clientii si se desfasoaraechipa de vanzari in teren;
 • Sisteme – metodele folosite pentru planificare, monitorizare si evaluare a proceselor de vanzare versus bazarea doar pe rezultat;
 • Abilitatile – capacitatea echipei de vanzari in a construi relatia cu clientii, in a diferentia produsele proprii fata de concurenta si in a crea valoare adaugata pentru clienti;
 • Monitorizare – eficacitatea managerilor de vanzari in a crea si conduce echipe de vanzari dinamice.

Programul analizeaza toate procesele de vanzare atat la nivel strategic cat si tactic. Astfel, sunt revazute toate procesele de vanzari si se obtin perceptori de la toate nivelele: executiv, management si representati de vanzari. Se foloseste o structura de lucru pre-definita care scade timpul petrecut in sesiuni si inlatura intruziunile fara valoare adaugata. Procesul de lucru se desfasoara printr-o combinatie de interviuri individuale, lucru in echipa, chestionare si analize pentru a asigura o acoperire temeinica a tuturor aspectelor. In final se creaza un plan de recomandari si actiuni specifice ce vor determina rezultate mai bune.

Comunicare

Pentru atingere a obiectivelor  de orice natura, pe langa o buna planificare, alocarea resurselor si sprijinul conducerii, mai avem nevoie de un aspect important, si anume, de implicarea interlocutorilor nostri, indiferent de nivelul lor ierarhic. Proiectul vizat va avea sanse sporite de succes atunci cand majoritatea partenerilor de care avem nevoie vor adera la obiectivul propus si vor deveni aliati.

Strategia aliatilor este un set de instrumente si metode care permit orientarea oricarui membru al unei organizatii sa atinga obiectivele impreuna cu partenerii sai. Abordarea este una pragmatica si coerenta si are la baza cateva instrumente simple, care permit cuantificarea relatiilor cu semenii nostri si masurarea sanselor pe care le avem de a castiga aliati de partea noastra.

Strategia aliatilor constituie un sprijin fundamental in

 • 1. Implementarea unei schimbari in cadrul organizatiei, intr-un departament sau in toata compania: noi proceduri, noi moduri de lucru, noi comportamente;
 • 2. Preluarea unei echipe, a unui proiect, a unei noi functii;
 • 3. Functionarea curenta a functiilor transversale sau suport din organizatii si nu in ultimul rand pentru
 • 4. Gestiunea conflictelor.

Cea mai mare parte din timpul cursului este dedicate situatiilor practice. Invatarea se realizeaza in special prin exercitii si studii de caz. Mai mult, participantii vor fi invitati sa prezinte obiectivele proprii, si sa ofere solutii in depasirea situatiilor dificile intalnite in atingerea obiectivului lor.

Impreuna cu consultantii ei vor lucra pe obiective definite, vor dezvolta o strategie de aliati proprie fiecarui obiectiv, incercand sa construiasca o reprezentare a coalitiilor contextului dat si a posibilitatilor de actiune.

Principalele componente ale cursului vizeaza urmatoarele aspecte:

 • Continutul relatiei – conferit de principalele actiuni si atitudini adoptate de doi sau mai multi actori care interactioneaza avand obiective comune sau diferite;
 • Modurile de conducere – ce constituie definirea si intelegerea principalelor moduri de conducere sau de conduit (pentru manageri, dar si pentru persoane care interactioneaza cu mai multi interlocutori, fara a fi in mod neaparat coordonatorul sau seful acestora);
 • Inventarul de comportamente – aferente fiecarui mod de conducere;
 • Tipologia partenerilor in raport cu obiectivele si modalitatile de identificare a partenerilor – ce vizeaza identificarea corecta a principalilor parteneri in cadrul unei echipe de lucru, in raport cu obiectivele stabilite;
 • Strategia aliatilor – ce insumeaza modurile de conducere aplicabile fiecarui tip de partener, principalele actiuni si modalitati de lucru cu fiecare categorie de parteneri in parte.
Resurse Umane

Depasirea Experientelor Negative de la Locul de Munca

Angajarea oamenilor potriviti este esentiala pentru succesul oricarei organizatii. Prin scenariile si activitatile propuse participantii vor experimenta procesul de inductie in cadrul unei noi organizatii de la momentul aprobarii pozitiei si pana la procesarea finala a angajarii. Dupa incheierea sesiunii de curs, participantii vor putea:

 • Intelege si explica procesul administrativ de recrutare si incadrare
 • Localiza resurse si ustensile conexe asistentei in procesul de recrutare
 • Sa defineasca rolul si responsabilitatile liderului si ale responsabililor in procesul de recrutare

Transformarea Intalnirilor in Intalniri Productive

Daca v-ati dorit sa gazduiti si coordonati intalniri cu adevarat productive, acesta este cursul de care aveti nevoie. In cadrul sesiunii veti discuta despre componentele unei intalniri de succes, despre sfaturi utile pentru planificarea si organizarea eficienta a unei intalniri si despre principiile de management organizational si procesarea planificarii grupurilor. La sfarsitul sesiunii de curs va veti crea imaginea cadrului de lucru pentru organizarea si sustinerea unei intalniri eficiente si productive.

Definirea unui Lider

Definirea tranzitiei de la a fi un contributor individual la cea de confirmare a pozitiei de lider poate fi intimidanta cat si incitanta. Acest curs descrie marea parte a obstacolelor pe care noii lideri le au de infruntat si recomanda o serie de strategii pentru a depasi aceste obstacole critice. De asemenea, sumarizeaza capabilitatile si cunostintele suplimentare pe care liderii trebuie sa le dobandeasca pentru a-si consolida noul rol si sa prezinte solutiile ce ii reprezinta pentru a le dobandi. Participantiilor li se ofera posibilitatea sa discute despre ingrijorarile ce le au in a atinge acest tel cat si despre cum pot fi acestea depasite in situatia in care unul dintre colegi este ales sa ii conduca pe ceilalti.

Conducerea Echipelor prin Gestionarea Conflictelor

Descriere si Obiective:

In pozitia de lider, va veti putea regasi in situatia in care veti avea nevoie sa gestionati un conflict intre persoane ce va raporteaza in mod direct. Acest curs va va invata cum sa construiti si implementati o strategie in a-i ajuta pe cei ce se regasesc intr-un asemenea conflict. Va va oferi elemente ajutatoare care sa va ghideze cat de mult va trebui sa va implicati in acest conflict – cand sa conduceti personal procesul de incheiere a conflictului si cand (si cum) sa il aplanati prin implicare indirecta prin sfaturi si responsabilizare a celor in cauza, pentru a-l inchide singuri.

Veti invata de asemenea, un procedeu simplu de mediere a conflictelor intre membrii echipei dvs., cand si daca veti considera necesar.

Activitati in Aer Liber (Outdoor)

Obiectivul nostru este cel de a organiza evenimente in aer liber pentru firme si corporatii la cel mai înalt nivel pentru toate categoriile de vârstă şi pentru toate gusturile. Indiferent dacă preferati sporturile extreme sau plimbarile prin natură cererea poate fi onorată prin varietatea serviciilor oferite.

Activitati de dezvoltare a competitivitatii, spiritului de echipa, capacitatii de organizare si conducere cu grad mare de concentrare si/sau miscare fizica.

Paintball

Este un joc in care trategia si spiritul de echipa determina participantii sa se implice ca si intro lupta reala in care fiecare isi epuizeaza fortele pana la maxim.Echipamentul este de ultima ora (arme emiautomate, costume si veste de protectie, masti, ochelari, etc.).
Timp aprox.: 45 min.
Proba pe echipe: 2 echipe simultan.
Tarif: 10 euro/pax/3jocuri/50 bile incluse.

Tir cu arma

Arma cu aer comprimat 270m/s, cal 5,5mm.
Timp aprox.: 20min/echipa.
Proba pe echipe: 2 echipe simultan.
Tarif: 10 euro/pax/alice nelimitat.

Arma scurta cu glont (9mm, .357mag) sau arma lunga cu alice (cal. 12).
Timp aprox.: in functie de proba aleasa si de nr de participanti.
Tarif: in functie de proba aleasa si de nr. de participanti.

Tir cu arcul

Arcuri de competitie 30, 40 si 50 kg forta.
Timp aprox: 25min/echipa.
Proba pe echipe: 2 echipe simultan.
Tarif: 10 euro/pax/trageri nelimitate.

Tururi offroad

Trasee offroad de diferite grade de dificultate, parcurse in masini de teren cu personal specializat. Timp aprox.: 1-2 ore/echipaj - 30euro/pax.
Timp apox.:3-4ore/echipaj - 50euro/pax.
Maxim 10 jeep-uri folosite simultan.

ATV safari

Trasee offroad de diferite grade de dificultate, parcurse cu ATV-uri insotite de personal specializat.
Timp aprox.:1/2-1ora/echipaj(2pax).
Tarif:30euro/atv/ora.
Maxim 10 atv-uri folosite simultan.

Activitati de dezvoltare a competitivitatii, spiritului de echipa, capacitatii de organizare si conducere cu grad scazut si mediu de concentrare si/sau miscare fizica.

Traversare tiroliana

Intre 30-100m, la inalţimi de 5-40m in funcţie de locaţie şi solicitări; traversarea se face pe un cablu de oţel, dublu asigurat;
Timp aprox.: 4min/pax
Probă individulă/barem
Locaţie: Poiana Braşov (Cariera Veche) sau Cheile Răşnoavei.
Echipa: max 10 pax.

Plasa verticala

Trecerea (căţărarea) peste o plasă din coarda înaltă de 6-8m şi coborârea pe partea opusă într-un barem de timp;
Timp aprox.: 2-5min/pax 
Probă pe echipe: 2 echipe simultan
Locaţie: Poiana Braşov(Cariera Veche) sau Cheile Râşnoavei.
Echipa: max 10pax.

Plasa orizontala

Traversarea unei zone pe o plasă mobilă, orizontală, în care fiecare participant va trebui să găsească cea mai bună soluţie, plasa fiind instabilă, cu ochiuri relativ  mari 50/50cm.
Timp aprox.: 2-5min/pax 
Probă pe echipe: 2 echipe simultan Locaţie: Poiana Braşov (Cariera Veche) sau Cheile Răşnoavei.
Echipa: max 10 pax.

Rapel

Coborarea pe coarda de alpinisim individual sau pe echipe, pe rand a cate unui membru al echipei, pentru a gasi un obiect sau pentru ca intreaga echipa sa participe la o actiune de cautare si gasire (search and rescue).;
Timp aprox.: 5min/pax
Probă individuală/barem Locaţie: Poiana Braşov (Cariera Veche) sau Cheile Răşnoavei.
Echipa: max 10pax.

Traversarea pe corzi mobile verticale/orizontale (cliff-hanger)

Paralele în plan vertical sau orizontal, între 10-40m, la înălţimi de 3-40m în funcţie de locaţie şi solicitări.
Traversarea se face individual sau câte doi, participanţii fiind asiguraţi cu centuri atât de corzi cât şi lateral pentru eventuale recuperări.

Timp aprox.: 4min/pax
Probă individuala/barem
Locaţie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Răşnoavei.
Echipa:max 10pax.

Popice

Recuperarea unor obiecte dintr-un perimetru, fără a atinge solul, de către unul dintre membrii echipei, suspendat şi susţinut de restul echipei, care trebuie să găsească soluţiile cele mai bune pentru a-l direcţiona pe colegul suspendat spre indiciile din perimetru.

Timp aprox.:25min/echipa
Probă pe echipe: 2 echipe simultan
Locaţie: Poiana Braşov (Cariera Veche) sau Cheile Râşnoavei.
Echipa:max 10pax.

Apa grea

Mutarea din A in B, a unui recipient cu apă, amplasat pe o placă susţinută de toţi membrii echipei, printr-un număr corespunzător de cordeline , fără a atinge solul şi fără a vărsa apa.
Timp aprox.:30min/proba
Probă pe echipe: 2 sau 4 echipe simultan.
Locaţie: Poiana Braşov (Cariera Veche) sau Cheile Râşnoavei.
Echipa:max 10pax.

Bolovanul

Recuperarea unor obiecte din perimetre închise, obiecte care sunt poziţionate în gropi, scoaterea acestora fiind posibilă doar prin construirea cu ingeniozitate a unor mecanisme simple dar eficace; fiecare echipă va primi o parte din setul necesar de materiale pentru reuşita exerciţiului; numai colaborând şi completându-se reciproc, vor putea reuşi.
Timp aprox.:40min/proba
Probă de echipe: 2 sau 4 echipe simultan
Locaţie: Poiana Braşov (Cariera Veche) sau Cheile Râşnoavei.
Echipa:max 10pax.

Harta

Intr-un perimetru dat, fiecare echipa are ca tema sa ascunda foarte bine 10 obiecte, dupa care sa intocmeasca o harta care sa contina detaliile zonei si locul unde sunt ascunse obiectele, harta trebuind a fi cat se poate de fidela continand toate indiciile necesare gasirii obiectelor; dupa acestea hartiile sunt schimbate aleatoriu intre echipe,urmand a gasi obiectele; timpul total este compus din timpul necesar intocmirii hartii plus timpul necesar gasirii obiectelor (obiectele pot construii parti ale unui intreg care sa fie executat ulterior).
Timp aprox.: 40 min/proba.
Proba de echipe: 2,4 sau 6 echipe simultan.
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa:max 10pax.

Senile

Traversarea unei „mlastini” de catre intreaga echipa, membrii fiind asigurati intre ei, cu interdictia de a atinge solul deplasarea fiind facuta folosindu-se „senile” prevazute cu legaturi pentru prinderea picioarelor.
Timp aprox.: 20 min
Proba pe echie: 2,4 sau 6 echipe simultan
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa:max 10pax.

Trasee aplicative

De 1-5km, cu diferite grade de dificultate in functie de locatie si solicitari, in care toti membrii echipei sunt asigurati intre ei, avand totodata la ei tot ceea ce este necesar pentru trecerea obstacolelor: scari de aluminiu pentru treceri peste obstacole sau trasee de apa, lanterne pentru pesteri, busole, etc.

Timp aprox.: in functie de locatie
Proba pe echipe: 2,4 sau 6 echipe simultan
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa:max 10 pax.

Cuibul de vulturi

Scoaterea unui numar dat de oua dintr-un “cuib de vulturi” greu acesibil, prin gasirea celor mai bune solutii care sa duca la atingerea scopului in cel mai scurt timp si fara a sparge ouale.
Timp aprox.: 20min/proba
Proba pe echipe: 2 echipe simultan
Locatie: Poiana Brasov(Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa:max 10pax.

Cubul

Montarea unui cub din mai multe componente, de catre unul sau mai multi membri ai echipei legat/legati la ochi, la indicatiile si indrumarile colegilor.

Timp aprox.: 35min/proba
Proba pe echipe: 2, 4 sau 6 echipe simultan
Locatie: Poiana Brasov(Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa: max 10pax.

Raul de foc

Membrii echipei vor traversa „un rau” fara a atinge apa, „care este deosebit de toxica si periculoasa”, deplasrea fiind facuta cu ajutorul unor „pietre” si respectand anumite reguli.
Orice incalcare a regulilor duce la intoarcerea la mal a celui in culpa si la reluarea traversarii.
Timp aprox.: 20min/proba
Se desfasoara simultan intre echipe
Locatie: Poiana Brasov(Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa:max 10pax.

Marea traversare

Membrii echipei, vor traversa un produs catre o destinatie data, fara a atinge apa, cu ajutorul unor barne si a altor materiale specifice, pe care fiecare echipa va trebui sa le „cumpere”. Intregul concept este bazat pe comunicare, delagare de responsabilitati. Succesul este dat de raportul dintre a cheltui eficient si a reusi aducerea produselor la destinatie, la timp.
Timp aprox.: 20min./proba
Se desfasoara simultan cu toate echipele
Locatie: Poiana Brasov(Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa: max 10pax.

Puzzle

Echipa de lucru va trebui sa asambleze o structura de cca. 30 de piese diferite, la indicatiile “echipei de conducere” formata din unul sau mai multi echipieri, care primesc poza cu structura asamblata; comunicarea se va face prin statii radio, cele doua echipe fiind separate;

Timp aprox.: 60 min/proba
Se desfasoara simultan cu toate echipele. 
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa: max 10pax.

Pierduti in noapte

Este un exercitiu in care membrii echipelor, legati la ochi sunt “condusi” catre o zona anume de catre un “ghid”, acesta fiind singurul care vede; unica metoda de comunicare intre “ghid” si echipa va fi bataia din palme a acestuia; odata inceput exercitiul, ”ghidul” nu are voie sa se deplaseze sau sa intre in contact cu echipierii.
Timp aprox.: 30min/proba
Se desfasoara simultan cu toate echipele
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa: max 10pax.

Panza de paianjen

Trecerea fiecarui membru al echipei, unul cate unul prin ochiurile unei plase de paianjen , de fiecare data prin alt ochi al plasei,fara a atinge plasa sau solul, fiind sustinut si preluat pe partea cealalta de restul echipei.
Timp aprox.: 20min/proba
Se desfasoara simultan cu toate echipele
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa: max 10pax

Raze laser

Parcurgerea unui traseu delimitat, plin de „mine si raze”, legat la ochi, incercand evitarea declansarii „exploziilor”, doar respectand indicatiile colegilor.

Timp aprox.:30min/proba 
Se desfasoara simultan cu toate echipele 
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa:max 10pax.

"A"-ul

Deplasarea din A in B printr-un culoar delimitat, al unui ansamblu din barne in forma literei A, pe care se afla unul sau doi echipieri; deplasrea se face prin manipularea ansamblului de cordeline, respectand anumite reguli.
Timp aprox.: 30min/proba
Se desfasoara simultan cu toate echipele
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa: max 10pax.

Stafeta invartita

Membrii fiecarei echipe vor trebui sa parcurga un traseu delimitat si sa efectueze anumite operatiuni, dupa ce in prealabil se invart de 10 ori in jurul unui jalon - proba deosebit de antrenanta si amuzanta.
Timp aprox.: 20min/proba.
Se desfasoara simultan cu toate echipele
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa: max 10pax.

Puntea suspinelor

Traversarea unei vai pe o punte confectionata din materiale flexibile, care solicita echilibrul si indemanarea perticipantilor; traversarea se face cu asigurare

Timp aprox.: 5min/pers
Locatie: Poiana Brasov (Cariera Veche) sau Cheile Rasnoavei.
Echipa: max 10pax